"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

.Αλλάζουν όλα στην πληρωμή φόρων

Μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους φορολογούμενους τη στιγμή που, για ακόμη μία φορά, αλλάζουν όλα στον τρόπο πληρωμής φόρων καθώς από την 1η Ιανουαρίου διαφοροποιούνται οι εκκαθαρίσεις αλλά και οι πληρωμές.

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα καθώς ταυτόχρονα με την οριστικοποίηση υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης, το ποσό φόρου που θα προκύπτει θα βεβαιώνεται άμεσα στον φορολογούμενο και εκείνος με την ταυτότητα οφειλής θα μπορεί άμεσα να πληρώνει το ποσό είτε με δόσεις, είτε ολικά.

Μια από τις αλλαγές είναι πως δεν αναγνωρίζονται λάθη. Πώς μεταφράζεται αυτό; Αν κάποιος κάνει δήλωση ΦΠΑ και την καταθέσει και στη συνέχεια διαπιστώσει κάποιο λάθος θα πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό και μετά να κάνει διόρθωση.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές δεν γίνονται στα γκισέ των εφοριών αλλά στις τράπεζες. Επίσης όσοι χρησιμοποιούν το e-banking θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για βεβαιωμένες οφειλές. Συγκεκριμένα για δηλώσεις ΦΠΑ, Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Παρακρατούμενων Φόρων, Ειδικών Φόρων και Τελών, που υποβάλλονται από 1/1/2014, η πληρωμή γίνεται μέσω βεβαιωμένων οφειλών και όχι μέσα από τις ειδικές εφαρμογές που είχαν φτιάξει οι τράπεζες.

zografouZO.blogspot.com

zografouZO.blogspot.com